60 g rucola sla
3 bosuitjes
2 geroosterde paprika's (pot a 465 g)
2 el olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper
8 eieren (L)
1 dl slagroom
100 g geraspte belegen kaas (zakje a 150 g)
nootmuskaat
20 g roomboter
Was en droog de rucola. Bosuitjes schoonmaken en in stukken van ca. 1 cm snijden. Paprika's in repen snijden.
Verhit wat olie in de wok. Op hoog vuur rucola en bosui ca. 1 minuten roerbakken. Paprika erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper.
Klop de eieren los met de slagroom, kaas, zout, peper en nootmuskaat. In grote koekenpan boter verhitten. Eiermengsel erin scheppen en op matig hoog vuur laten stollen. Steeds gestold ei van zijkant naar midden schuiven.
Als de bovenkant van de omelet bijna gestold is rucolamengsel op ??n kant van omelet scheppen. Omelet dubbelklappen en op schaal laten glijden.
Maak 1 grote omelet die je verdeelt- of maak per persoon een omelet van 2 eieren en volg verder het recept. Eet smakelijk!