Auteur Topic: Romige kaasomelet met rucola, bosui en geroosterde paprika (4 personen lunch)  (gelezen 4584 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
60 g rucola sla
 3 bosuitjes
 2 geroosterde paprika's (pot a 465 g)
 2 el olijfolie
 zout en versgemalen zwarte peper
 8 eieren (L)
 1 dl slagroom
 100 g geraspte belegen kaas (zakje a 150 g)
 nootmuskaat
 20 g roomboter
 

Was en droog de rucola. Bosuitjes schoonmaken en in stukken van ca. 1 cm snijden. Paprika's in repen snijden.
Verhit wat olie in de wok. Op hoog vuur rucola en bosui ca. 1 minuten roerbakken. Paprika erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper.
Klop de eieren los met de slagroom, kaas, zout, peper en nootmuskaat. In grote koekenpan boter verhitten. Eiermengsel erin scheppen en op matig hoog vuur laten stollen. Steeds gestold ei van zijkant naar midden schuiven.
Als de bovenkant van de omelet bijna gestold is rucolamengsel op ??n kant van omelet scheppen. Omelet dubbelklappen en op schaal laten glijden.
Maak 1 grote omelet die je verdeelt- of maak per persoon een omelet van 2 eieren en volg verder het recept. Eet smakelijk!