Lekker pittige winterkost. Smaakt nog beter als je het een dagje laat staan- maak dit gerecht dus liefst een dag van tevoren, makkelijk en lekker!
Je hebt nodig:
2 middelgrote uien
1 teentje knoflook
olijfolie
2 tl chilipoeder
1 vers rode peper, in stukjes gesneden
1 tl djinten
(zee)zout en vers gemalen zwarte peper
500 g rundergehakt
gehaktkruiden naar smaak
200 g zongedroogde tomaten in olie (potje)
2 blikken hele tomaten, in stukjes snijden
half stokje kaneel
2 blikken rode kidney bonen, uitgelekt
Hak de uien en de knoflook in een mixer fijn en fruit deze in een klein beetje olijfolie totdat ze zacht zijn.
Voeg de rode peper, chilipoeder, djinten en zout en peper toe.
Breng het gehakt flink op smaak met gehaktkruiden.Voeg het gehakt erbij en bak het rul, totdat alles bruin is.
Hak de gedroogde tomaten in een mini hakselaar tot een pasta en voeg dit bij het gehakt.
Voeg de tomaten, het kaneelstokje en 1 dl water bij het vlees. Proef even en voeg zonodig nog wat kruiden toe
Doe het deksel op de pan en laat dit een half uurtje sudderen. Voeg de uitgelekte kidneybonen erbij en warm alles goed door.
....En smullen maar met stokbrood, een groene salade en een grote klodder Bulgaarse yoghurt of guacamole.Eet smakelijk!