Hmm waarom chinees bestellen als je 't zelf bijna of al dan niet lekkerder kunt maken?
Alles breng je lekker op smaak met sojasaus, vissaus en een lekker rood pepertje ontbreekt natuurlijk ook niet!
Je hebt nodig:
250 g eiermie
3 eetlepels roerbakolie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode Spaanse peper, fijngehakt
2 cm verse gemberwortel, fijngehakt
300 g biefstuk, in reepjes, even in wat wok olie en wat zout laten marineren
2 rode uien, in partjes
200 g shii-take, in plakjes
1 struik paksoi, in grove repen
3 el oestersaus
2 el sojasaus
2 el korianderblaadjes (als je koriander niet zo lekker vind gebruik dan peterselie)
Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook, peper en gember even aan. Schep het vlees erdoor en roerbak het op hoog vuur snel bruin, maar nog ros? van binnen.
Houd het vlees apart op een bord om het later weer toe te voegen.
Bak in het bakvet de ui en de shii-take al omscheppend 1 minuut op hoog vuur. Schep dan de paksoi erdoor en roerbak de groente nog 2 minuten mee. Voeg 50 ml water met de oestersaus en sojasaus toe en laat de groente afgedekt in nog 3 minuten beetgaar worden.
Schep de mie en het vlees erdoor en warm het geheel al omscheppend nog even door. Breng het gerecht op smaak met sojasaus. Schep de mie in vier wijde kommen en strooi de koriander of peterselie erover.
Eet smakelijk!