Auteur Topic: Drie kleuren paprika goulash (4-6 personen)  (gelezen 7041 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Drie kleuren paprika goulash (4-6 personen)
« Gepost op: 18 oktober, 2009, 17:53:18 pm »
750 gram runderstoofvlees (riblappen of iets soortgelijks)
2 el mosterd
4 middelgrote uien
3 teentjes knoflook
1 rode paprika
1 gele paprike
1 groene paprika
1 rode peper, in ringen
olie
50 gram boter
200 g mager rookspek in reepjes of blokjes
1 blikje tomatenpuree
2 el paprikapoeder
2 laurierblaadjes
1 takje verse rozemarijn of 1 tl gedroogde rozemarijn
1 flesje donker bier (hefstbock bijvoorbeeld)
zout en versgemalen peper
paar el bloem


Snijd het vlees in niet te kleine blokken. Bestrooi met zout en peper. Meng het vlees in een ruime kom met de mosterd zodat alle vleesblokjes goed bedekt zijn. Bestrooi de vleesblokjes vervolgens met de bloem en laat even staan.
Schil en snijd intussen de uien in halve ringen. Snipper de knoflook. Snijd de paprikas zonder de zaadlijsten en de zaadjes in smalle reepjes.


Verhit wat olie en boter in een braadpan en bak de blokjes vlees in twee porties rondom bruin. Schep het vlees uit de pan en laat het spek in het achtergebleven braadvet uitbakken. Voeg de ui toe en laat glazig fruiten. Laat de knoflook en de chilipeper kort meebakken. Voeg de tomatenpuree, het paprikapoeder, de laurierblaadjes en de rozemarijn toe en laat nogmaals kort bakken.
Blus af met het bier en breng aan de kook. Doe het vlees terug in de pan, draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan minimaal  2 uur stoven tot het vlees superzacht en gaar is. Voeg 10 minuten voor het einde van de stooftijd de paprikareepjes toe. Proef even en voeg indien nodig nog wat zout en/ of peper toe. Lekker met aardappelpuree,rijst of stokbrood (om in de saus te dippen, hmmm!)of Turks brood en een gemengde salade.
Eet smakelijk!
« Laatst bewerkt op: 14 oktober, 2012, 22:50:15 pm door Mariëlle »