Je hebt nodig:
500 verse,rijpe tomaten in stukjes(of 1 blik tomatenblokjes)
1 teen knoflook,geperst
3 sjalotjes,fijngesneden
2 el olijfolie
600ml groentebouillon
6 el versgesneden kruiden,waaronder peterselie,bieslook en/of wat kervel
1 takje tijm
halve rode peper,in ringetjes gesneden(met of zonder zaadjes naar keuze,met zaadjes is scherper)
evt. wat zout of liever nog bouillonpoeder naar smaak.
Eventueel een schep crème fraîche per soepkom voor een mildere romige smaak.
Fruit de sjalotjes,rode peper en de knoflook in de olie.
Voeg de tomaten,thijm en 200 ml bouillon toe en laat ongeveer 20 minuten pruttelen totdat de tomaten gaar zijn.
Haal het takje tijm uit de soep en pureer de tomatensoep met een staafmixer.
Schenk de rest van de bouillon erbij.Voeg de fijngeknipte kruiden toe.
Laat alles goed doorwarmen en proef tussendoor of het nodig is om zout of bouillonpoeder toe te voegen.
Serveer direct met soepstengels en eventueel crème fraîche(kan ook apart geserveerd worden natuurlijk)
Eet smakelijk!