Auteur Topic: Abrikozensaus (voor bij wild)  (gelezen 4543 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Abrikozensaus (voor bij wild)
« Gepost op: 11 oktober, 2009, 18:25:38 pm »
1 ui
olijfolie
1 teen knoflook
halve el kerriepoeder
2 el azijn
6 el abrikozenjam
zout en versgemalen zwarte peper


Snipper de ui, verhit wat olie in een pan en bak hierin de ui bruin en glazig. Pel de knoflook en pers deze boven het uimengsel uit, bak even mee.
Kerriepoeder en azijn erdoor roeren, 1 dl water erbij schenken en op laag vuur 5 minuten laten koken.
Als je een saus met een fijne structuur lekkerder vindt, kun je de saus even pureren met de staafmixer.
Verwarm de saus weer en roer de jam erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.


Heerlijk met een stukje wild zwijn, struisvogel of kangoeroe, pommes duchesses en sperzieboontjes.
Deze kun je even koken en dan in rauwe ham of bacon rollen. Dan even in de koekenpan bruin bakken en het diner is compleet!(zie topic groente).
Wat ook heerlijk is,...stukjes verse abrikoos even aanfruiten in wat boter en die erbij geven. Toppie! :duim: