Auteur Topic: Mosselen in het zuur (tapas)  (gelezen 3523 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Mosselen in het zuur (tapas)
« Gepost op: 03 oktober, 2009, 15:21:58 pm »
Mosselen als hapje, lekker hoor. Eerst even koken, dan overgieten met een zelfgemaakte vinaigrette. En dan smullen maar!
Genoeg voor 8 personen.

Je hebt nodig:

zout en versgemalen zwarte peper
halve ui, fijngesneden of geraspt
halve rode paprika, in mini blokjes
1 kg schoongemaakte verse mosselen
2 el witte wijnazijn
6 el olijfolie
1 el kleine kappertjes
1 kopje bouillon (mag van blokje zijn)

Kook de mosselen gaar in een mosselpan met een kopje bouillon in circa 5 minuten. Schud ze tijdens het koken drie keer om, zodat ze allemaal open gaan. Laat de mosselen uitlekken.

Verwijder de lege schelphelften en leg de mosselen in de schelp op een schaal. Meng de azijn, olie, zout en peper naar smaak met de ui, paprika en kappertjes en schenk dit over de mosselen.