Belegde broodjes, tosti's en (ontbijt)gerechten met ei > Quiches, Pizza's en Brood(deegrecepten)
Naan (deegrecept)
(1/1)
Mariëlle:
Naan (door ons Nederlanders meer bekend als Naanbrood- maar naan op zich betekent al brood) serveer je bijvoorbeeld met gemarineerde kipfilet of ra?ta - soort van tzaziki achtige saus). je kunt er mee dippen in een saus, maar ook lekker vullen met een vleesreepjes mengsel.Er volgen binnenkort nog receptentips met naan.
Je hebt nodig, voor 6 stuks:
20 g verse gist
10 g suiker
500 g bloem
10 g bakpoeder
zout
150 ml melk
100 ml yoghurt
4 el olie
4 el komijnzaad
Los de gist op in een kopje warm water (50 ml inhoud). Voeg de suiker toe en laat het geheel 5 minuten staan.
Zeef de bloem en doe het bakpoeder en 1 tl zout erbij. Kneed de bloem samen met de melk, yoghurt, 2 el olie en het gistmengsel tot een elastisch deeg.
Laat het deeg afgedekt op eenw arme plaats rijzen.
Verwarm de grill van de oven voor op de hoogste stand of verhit een grillpan op hoog vuur.
Verdeel het deeg in 6 porties en rol ze uit tot een dikte van 1 cm. Bestrijk de porties met de rest van de olie en bestrooi ze met het komijnzaad.
Bak de broden op een ingevette ovenplaat boven in de oven in 6-8 minuten goudbruin. keer ze twee keer om en blijf er wel even bij (verbrand snel!).
Bak de naanbroden -als je een grillpan gebruikt- aan beide kanten tot ze mooie grillstrepen hebben.
Succes!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie