Auteur Topic: Quiche met blauwe kaas , tomaat, aubergine en champignons  (gelezen 5792 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Quiche met blauwe kaas , tomaat, aubergine en champignons
« Gepost op: 06 januari, 2009, 22:01:23 pm »
 :kwijl: Makkelijk te maken quiche, heerlijk met Castello Blue, 1 van mijn favoriete kaasjes. Dit is een zachte Deense blauwaderkaas. Je koopt het gewoon bij de supermarkt.
Voor alle kaasfreaks!  :cheese:


Je hebt nodig:


kant en klaar pakje deeg voor hartige taart of bladerdeeg (diepvries supermarkt)
200 g Castello blue in blokjes
200 g aubergine(alvast gezouten en gebakken/gegrild in olijfolie)
100 g champignons in plakjes(alvast even aangebakken)
400 g ontvelde en in plakken gesneden tomaten
wat knoflookpoeder
wat verse peterselie en bieslook
1 pakje slagroom
3 eieren
zout en peper naar smaak

Verdeel het deeg over de bodem van een taartvorm, prik er wat gaatjes in.
Verdeel alle groenten (behalve de tomaat) over de deegbodem, breng op smaak met peper en zout.
Verdeel nu de tomaat erover en breng weer op smaak met zout en peper.
Meng de eieren, room, Castello kaas en de verse kruiden. Giet dit mengsel over de tomaten.

Bak de quiche in 35 minuten gaar op 180 graden.  Eet smakelijk!  :wijn:



« Laatst bewerkt op: 20 januari, 2009, 19:49:09 pm door Marielle »



Offline Janetta

  • Lid
  • Aide de cuisine
  • *****
  • Berichten: 27
Re:Quiche met blauwe kaas , tomaat, aubergine en champignons
« Reactie #1 Gepost op: 21 maart, 2009, 12:16:40 pm »
Hoi,
Nou, gevonden hoor. Ik neem deze als basis, laat ik je weten hoe ik het verder
bereid heb, kun je dan op de site zetten. Ik laat wat weg en doe voeg er
ingredienten aan toe. abracadabraquiche.
Janetta

Offline Janetta

  • Lid
  • Aide de cuisine
  • *****
  • Berichten: 27
Re:Quiche met blauwe kaas , tomaat, aubergine en champignons
« Reactie #2 Gepost op: 24 maart, 2009, 00:01:02 am »
Hoi Marielle,

Nou, het heeft heerlijk gesmaakt, de quiche abacadabra. Ik had alleen het bladerdeeg een beetje vast aan de rand zitten, ondanks dat het ingevet was, ik heb er dus de ingredienten ingedaan, zoals eerder gemaild en op het laatst geraspte kaas erover gestrooid, het was krokant en gaar, ik heb het niet even aangebakken, was ik vergeten. Morgen de biefstuk met whiskeysaus, heb nog klein flesje whiskey staan, kan er mooi door. We eten er bloemkool mimosa bij met gekookte aardappelen. Ja ben helemaal los!!! Heb nu even de tijd. Maar ik hoop vaker te koken volgens jouw recepten, ik verzin er ook wel eens 1. o.a. de tonijnsalade a la Marcel en de rauwkostsalade van witlof a la Janet.
xx Janetta