Auteur Topic: Bagels (deegrecept)  (gelezen 2405 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Bagels (deegrecept)
« Gepost op: 06 oktober, 2009, 20:20:26 pm »
Bagels, wie kent ze niet?  :donut: Die, ja.
Ringvormige broodjes! Hartig of zoet belegd, het kan allemaal. Vanaf nu maak je ze zelf!

Je hebt nodig, voor 12 stuks:

25 g verse gist*
200 ml melk
50 g boter
30 g suiker
400 g bloem
ongeveer 2 tl zout
1 ei
sesamzaad

Los de verse gist op in een laagje lauwwarm water (50 ml).Laat het water ongeveer 10 minuten staan.
Breng de melk met de boter en de suiker aan de kook. Laat het daarna 5 minuten afkoelen.

Zeef de bloem en het zout en kneed ze samen met de melk en de gist ongeveer 10 minuten tot een elastisch deeg. Laat het deeg 10 minuten op een warme plek rijzen.

Kneed het deeg nogmaals door en verdeel het in 12 gelijke porties. Rol het deeg uit tot slierten van ongeveer 15 cm lang en maak er rondjes van met een gat in het midden.

Verwarm intussen de oven voor op 180 graden.
Leg de rondjes op een ingevette bakplaat en laat ze minstens 15 minuten op een warme plek rijzen.
Breng een pan met water aan de kook. Kook de bagels 1 voor 1 circa 1 minuut. Draai ze halverwege om.
Leg ze vervolgens weer op de ingevette bakplaat.
Klop het ei los en bestrijk de bagels ermee. Bestrooi ze vervolgens met sesamzaad.

Bak de bagels in de oven op 180 graden in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
Beleg naar wens! (zie voor idee?n het belegde broodjes topic).

* verse gist is verkrijgbaar bij een goed gesorteerde bakker of soms zelfs supermarkt

« Laatst bewerkt op: 06 oktober, 2009, 20:58:01 pm door Marielle »