Hoofdgerechten > Gevogelte

Normandische kipfilet met appel (hoofdgerecht 2 personen)

(1/1)

Mariëlle:
Heerlijk lichtzoet gerecht, beetje herfst!

Je hebt nodig:

2 enkele kipfilets
1 kleine ui
40 gram boter
zout en versgemalen peper
halve tl tijm
2 el appeldiksap
1 bekertje cr?me fra?che (125 g)
2 kleine appels

Laat de kipfilets op kamertemperatuur komen. Snipper de ui. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en braad de kipfilets rondom aan. Neem ze uit de pan en bestrooi ze met wat zout en peper. Laat de ui met de tijm in de boter fruiten tot de ui glazig is en roer er het appeldiksap en de cr?me fra?che door. Breng de saus verder op smaak met wat zout en peper.
Leg de kipfilets terug in de pan en laat ze met het deksel op de pan in 20 minuten op laag vuur gaar stoven.

Snijd intussen de gewassen appels met de schil elk in 8 parten en verwijder de klokhuizen. Verhit de resterende boter in een koekenpan met een anti-aanbaklaag, bak de appelparten aan beide kanten goudbruin en leg ze rond de kipfilets.

Lekker met aardappelpuree of pasta.
Eet smakelijk!

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie